FEEL YOUR POWER


De wereld gaat aan bescheidenheid ten onder.

Niet echt natuurlijk, maar bescheidenheid kan je wel enorm beperken.

Zo vertel ik eindelijk tegen mijn schoonheidsspecialiste dat ik niet begrijp waarom we nooit samen iets gaan drinken. Ik heb haar al eens uitgenodigd (3 jaar geleden!) en voel dat ze mij ook erg aardig vindt.

We komen erachter dat zij denkt dat ik niet op haar zit te wachten en ik durfde het niet ter sprake te brengen omdat ik bang was voor hetzelfde.

Wat een sukkels! We hadden al 3 jaar een hele mooie vriendschap kunnen hebben en doordat we ons lieten leiden door angst en bescheidenheid liepen we het bijna mis.

We hebben meteen een date gepland.

Bescheidenheid is vaker een obstakel merk ik.

Vaders die hun kinderen niet bellen omdat hij denkt dat ze hem niet missen. Mensen die geen opslag vragen omdat ze hun eigen prestaties bagataliseren.

Je bent bang niet leuk genoeg te zijn voor die collega van kantoor. Meer dan stiekem dansen (in je dromen) wordt het niet. En uiteindelijk zie je waar ze mee gaat trouwen en denk je: ‘hmmm, volgens mij ben ik zeker zo leuk als die persoon’. Herkenbaar?

Ik pleit voor: weg met bescheidenheid!

En natuurlijk wordt je hart een keer gebroken, en natuurlijk word je teleurgesteld. En ja, dat doet pijn, meer dan je met alcohol kan goedmaken. Maar dat is geen reden om in een hoekje te kruipen en de hele wereld af te schrijven. Als je echt wil leven horen die dingen erbij.

Durf jij te springen? Of kun je hierin nog wel wat handvaten gebruiken?