BE DIFFERENT

Bespreek de kontjes

Hij hield erg veel van haar. Daarom ook dat bij het ontbijt hij altijd de kontjes van het brood (zo noemen wij thuis de kapjes) voor haar liet liggen. Hij vond deze namelijk het lekkerste.

Zij hield ook veel van hem. Daarom at zij iedere ochtend de kontjes op zodat hij dat niet hoefde te doen. Zij hield namelijk helemaal niet van de kontjes en dacht dat hij er dus ook niet van hield.

Deze anekdote vertelde mijn moeder om me te leren dingen uit te spreken in je relatie. Je krijgt geen dingen die je niet uitspreekt.

Ik was 23 en woonde net samen met een schat van een kerel. Het was een soort gewoonte dat ik de afwas deed en daar baalde ik van. Dus ik liet de afwas staan zodat hij het een keer zou doen. Dat bleek niet echt te helpen tot mijn grote frustratie. Nog erger was dat hij een mok pakte die hij nodig had, die schoonmaakte en dan gebruikte. De rest liet hij staan.

Na mijn moeders les vroeg ik hem of hij ook af en toe de afwas wilde doen. Het was niet in hem opgekomen maar natuurlijk wilde hij dat doen! Problem solved.

Heb jij ook een leuke moment meegemaakt doordat je invulde voor de ander?