BE DIFFERENT

De wereld

Je buitenwereld is ALTIJD een afspiegeling van je binnenwereld. Je onbewuste zoekt namelijk naar bevestiging van wat ze denkt dat de waarheid is.

Een voorbeeld. Een klant van mij denkt dat de meeste mensen haar pijn willen doen. In alle gesprekken is ze erg oplettend of er iets gezegd wordt dat haar kan kwetsen. En doordat ze zo goed oplet vindt ze die altijd. Ze houdt door dit gedrag helaas geen rekening met de intentie van de spreker.

Als je geen goed zelfbeeld hebt, ga je op zoek naar mensen die dat beeld bevestigen. Meestal geen fijne mensen. Zo hou je in stand wat je al denkt te weten. Als je denkt dat werken niet leuk is, waarom zou je op zoek gaan naar iets waarvan je niet geloofd dat het bestaat?

Ik heb besloten dat de wereld een fijne plek is, mensen te vertrouwen zijn en ik heel erg gelukkig kan zijn. Ik wordt ook erg vaak bevestigd in dit beeld.

Zo maken we onze eigen vicieuze cirkels, de nare en de fijne.

Misschien klinkt het voor jou raar dat je besluit dat de wereld een fijne plek is en kun je 1000 dingen opnoemen die niet fijn zijn. Daarmee bevestig jij jouw beeld dat de wereld geen fijne plek is.

Gelukkig kan ik 1000 dingen opnoemen die het tegendeel bewijzen. Beide hebben we gelijk.

De wereld is hoe jij het ziet, het is slechts een keuze.

Ik kan je hierbij helpen.